Община Тетевен организира форум за ползите и възможностите, които предоставя  ученето и доброто образование


На 27.02.2018г., от 14.00 ч., в  заседателната зала на Общински съвет – гр. Тетевен, пл. „Сава Младенов“ №9,  Община Тетевен организира дискусионен форум под надслов „Защо да уча“.

Форумът е една от дейностите, включени в Годишния план за младежта за 2018 г. по стратегическа цел 1: „Създаване на благоприятна и подкрепяща среда за качествено образование и професионална реализация на младите хора в общината“.

В дискусията ще вземат участие ученици от основните и средни училища в общината, кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, представители на Министерството на образованието и науката, успели публични личности в различни сфери – журналистиката, правото, медицината, спорта и възпитаници на тетевенските училища, с успешна професионална реализация.

Основната идея на форума е, че личната мотивация на децата за учене и надграждане на знания е най-съществения фактор, върху който обществото и държавата трябва да въздействат, за да се формира от ранна детска възраст, във всяко дете, личностна позиция за ползите от ученето, доброто образование и професионална квалификация.

Коментари