Община Тетевен организира посещение на Гложенския манастир „Св. Георги Победоносец“ за децата от Дневния център за лица с увреждания – гр. Тетевен и Център за настаняване от семеен тип – с. Гложене


Като част от събитията под надслов ,,Лято 2019 – туризъм за всички“, на 5 юли 2019 г. Община Тетевен организира посещение на Гложенския манастир „Св. Георги Победоносец“ на слънчевите деца от Дневния център за лица с увреждания – гр. Тетевен и Центъра за настаняване от семеен тип – с. Гложене, заедно със служители от общинска администрация и деца от Център за подкрепа за личностно развитие – гр. Тетевен.

В извеждането на децата и младежите с увреждания до светата обител се включи и председателят на Общински съвет – Тетевен – Мария Стойчева, която отдели време на всички, като същевременно се зае да информира децата от центъра за подкрепа за личностно развитие за важността на такива събития, толерантността към различията и подкрепата към лицата в увреждания от всички членове на гражданското общество.

Посещението бе част от програмата за развитие на туризма на Община Тетевен за 2019 г., като целта е всички деца да получат равен достъп до забележителностите на общината, вкл. и тези, които са със специални потребности и същевременно да общуват успешно с други деца и възрастни извън тяхната обичайна среда, като социализираща мярка.

Всички деца се разходиха из манастира заедно с отец Нектарий, посетиха църквата и запалиха свещи за здраве, видяха скривалището на Васил Левски, което силно ги развълнува и се насладиха на прекрасната гледка, която позволява наблюдаването на почти цялата Дунавска равнина и същевременно красотата на Стара планина. Посещението стана повод за много чисти усмивки, нови приятелства и сърдечни разговори, които и в бъдеще ще продължат.

„Лято 2019 – туризъм за всички“ продължава и на 6 юли традиционния ,,Трабант фест“, който започва от 10:00 ч. и рок-рок-концерт на група Б.Т.Р. от 20:00 ч. на пл. „Сава Младенов“, като от 19:00 часа ще бъдат представени всички природни, културни и туристически обекти на територията на общината.

Коментари