Община Тетевен беше домакин на Националния шампионат по планинско бягане и първи кръг от купа „Стара планина“ – „Тетевенски върхове”


На 9 май в община Тетевен се проведе Националният шампионат по планинско бягане-дълга дистанция и планинско бягане „Тетевенски върхове” – първи кръг от купа „Стара планина“. Състезанията се проведоха под надслов: „Ако не бях дошъл в Тетевен и аз щях да остана чужденец за майка България“ – думи, които принадлежат на патриарха на българската литература Иван Вазов.

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева даде старт на надпреварата, а в нея се включиха спортните клубове – СК ориентиране „ Вежен“ – Тетевен, СК СтратешАтлетик-Ловеч, Юниверсал, Атлетик 90-Луковит, Академик-София, СК Бегач – София, Локомотив-Дряново, Керамик-Елин Пелин, ЛК Локомотив 2010-Г.Оряховица, Шампион-София и др. Участниците в раздели – жени и мъже трябваше да изминат 12.9 км. или да направят по 3 обиколки на терена(1 обиколка – 4.3 км), а за юношите и девойките под 20 год. бе предвидена дистанцията от 8.6 км. или по 2 обиколки.

Целта на шампионата бе – да се направи подбор и селекция за националния отбор за участие в Балканския шампионат по планинска бягане, който ще се проведе на 10 юни отново в град  Тетевен.

Д-р Бояджиева награди състезателите като тези, които заеха първите места,получиха медали и допълнителни награди, а всички завършили – напитки и фланелки.

Коментари