ОбС Тетевен прие представения от Кмета на Общината отчет за спортните прояви на територията на Община Тетевен за 2018 г.


Изминалата година бе успешна за спорта на община Тетевен. В отчета за изпълнение на дейностите по „Програма 2018 г. за спортни прояви на територията на Община Тетевен“ бяха представени всички осъществени спортни събития. Средствата, които са изразходени по спортния календар за изминалата година са на стойност 22 000 лв.  През 2018 г. Общината подпомогна детско-юношеските клубове със средства в размер на 50 000 лв., които бяха разпределени по различните спортни клубове, съгласно Наредба, приета от ОбС Тетевен.

Един от приоритетите на общинското ръководство е развитието на детско – юношеския спорт. През 2018 г. Община Тетевен проведе множество спортни състезания с масово участие на деца, юноши и младежи като превантивна мярка срещу нездравословния начин на живот. Момчета и момичета, юноши и девойки взеха участие в различни нива и фази на държавните първенства за съответните видове спорт. Ученици от училищата на територията на общината участваха в Ученически игри 2018 г. и достигнаха до общинска, областна, зонална и финална фаза за възрастови групи 5 -7 клас, 8 – 10 клас и 11 – 12 клас. Проведоха се регионални, национални и международни спортни прояви, заложени в Спортен календар 2018 на Община Тетевен. С оглед отворения характер на общинския спортен календар към края на годината бяха проведени два допълнителни футболни турнира – за ветерани и деца, с международно участие.

Проведените спортни събития през 2018 г. са както следва: дванадесет турнира по футбол, от които два за ,,Купата на кмета“; пет турнира по волейбол; пет турнира по тенис на маса; Международен турнир по шахмат; турнир по баскетбол; турнир от ученически игри/общински етап; турнир по борба в с. Галата; Национален шампионат по планинско бягане; лекоатлетическа щафета; турнир по тенис на корт; Национален мото събор; Национален събор „Трабант фест“; Национален туристически събор.

През 2018 г. за първи път се проведе церемонията ,,Спортист на годината“. Бяха наградени тетевенски спортисти, треньори и отбори за добро представяне и развиване на спорта на територията на общината. Целта на мероприятието бе да оцени успехите на състезателите и техните треньори през изминалата година. Призът бе разделен в три подкатегории: „Индивидуален спорт“, „Колективен спорт“ и „Треньор на годината с принос към развитието на детско – юношеския спорт“.

 

Коментари