Областна администрация Ловеч организира инициативата „Областен управител за един ден“ 


Областна администрация – Ловеч съвместно с Обществено-консултативния съвет по училищни политики към Областния управител, организира инициативата „Областен управител за един ден“. Събитието е предвидено за 18 януари 2024 г. и е насочено към ученици от гимназиален етап на обучение – 8. – 12. клас, и е част от плана за дейността на Консултативния съвет.

Младите лидери ще имат възможността да се потопят в работата на областната администрация, както и да се запознаят с дейността, устройството и структурата ѝ. Освен за позицията областен управител, учениците могат да кандидатстват и за позициите: заместник областен управител, главен секретар и директор на дирекция. 

„Кандидатстването е чрез попълване на анкетна форма, в срок до 10 януари 2024, която сме изпратили до училищата в областта. От учениците се иска да попълнят мотивация и да изберат конкретна длъжност, която искат да заемат в съответния ден. Избирането им ще бъде на случаен принцип, чрез софтуер“, посочи председателят на Съвета Йохан Георгиев. 

„Провеждането на инициатива има за цел да покаже на младите хора, че дори и авторитетната длъжност на областен управител е изпълнена с решаването на обикновени, често пъти прозаични проблеми на гражданите. Областният управител има механизми за влияние, които трябва да се ползват в интерес на обществото, а не на лични такива.“, заяви областният управител Виктор Стойчев.

Коментари