Областен управител и кметовете на Угърчин и Луковит посрещнаха Бойко Борисов при инспекция на АМ „Хемус“


С китка здравец областният управител Ваня Събчева посрещна днес премиера Бойко Борисов на п.в. Каленик и с икона на Свети Георги Победоносец го изпрати. Да сте ни жив и здрав, и още много победи занапред, пожела тя на Министър-председателя, който тази година отпразнува рождения си ден на инспекция по строителството на АМ „Хемус“ от Боаза до п.в. Каленик.

Областният управител Ваня Събчева заедно с кметовете на Луковит и Угърчин – Иван Грънчаров и Станимир Петков

Министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-министър Николай Нанков, председателят на УС на АПИ Георги Терзийски и директорът на „Автомагистрали“ Стоян Беличев придружаваха премиера в обиколката. Да се срещнат с него бяха и кметовете на Плевен Георг Спартански и Ловеч Корнелия Маринова, както и на Луковит Иван Грънчаров и на Угърчин Станимир Петков.

„Това е най-хубавият подарък за рождения ми ден. Искам всички българи да видят как върви строителството на „Хемус“, как се разбиват скалите и как се прави магистралата. Хората, които работят на тази височина са герои, благодаря им!“, заяви Бойко Борисов, доволен от напредъка на един от най-големите строителни обекти, който се изгражда в страната.

„5 – 6 месеца по-рано ще сме готови в този участък и ще тече асфалтиране. Гонят се вътрешни графици. За година и 2 – 3 месеца ще е готово. На трите участъка на АМ „Хемус“ работят няколко хиляди човека. 3000 – 4000 са само в този участък. Десетки хиляди са работните места по строежите на магистралите и на околовръстния път на София. Хората оценяват какво е магистралата за целия край“, подчерта пред медиите зам.-министър Нанков.

Коментари