НОВ ПРОТЕСТ В ТРОЯН НА 18 НОЕМВРИ


Община Троян проведе нарочна среща с РУ на МВР-Троян на 14 ноември. Повод за инициираната от РУ на МВР среща беше провелият се и в град Троян протест на 11 ноември.

Заместник-кметът Ангелов и гл. инспектор Радостина Петкова обсъдиха темата за гражданските протести, с оглед координиране на действията и мирно протичане на протестите. По време на срещата Ангелов повдигна въпроса за обезпокоителна информация, публикувана в някои медии, за нарушаване правата на гражданите при преминалия през изминалата седмица протест. Заедно с гл. инспектор Петкова дискутираха желанието и на двете институции протестите да преминават мирно и без конфронтации, каквито призиви отправя и Министерство на вътрешните работи.

Междувременно, в Община Троян постъпи уведомление за мирен граждански протест, който ще се проведе на 18.11.2018 г. от 12:00 до 20:00 ч. Протестът е с искания за „по-висок стандарт на живот; против увеличението на гражданската отговорност и данъците; против високите цени на горивата; в подкрепа на майките с „УЖ“ болни деца; свобода на словото“. Митингът ще е от 12:00 ч. до 14:00 ч. в гр. Троян, разклон за с. Калейца и шествие от 14:00 до 17:00 ч. по следния маршрут, съгласно уведомлението: „С МПС-та ще се тръгне от разклона за с. Калейца с посока към Кнежки лъг, като ще се преминава по ул. „Васил Левски“, посока кръговото кръстовище на Общински пазари, по ул. „Димитър Икономов-Димитриката“, минава се по ул. „Захари Стоянов“ (покрай РУ на МВР Троян), от там се минава на ул. „Ген. Карцов“ до кръстовището на „Старата къща“, преминава се на ул. „Христо Ботев“ до паркинга на Община Троян, където МПС-та се паркират и шествието продължава пеша по ул. „Христо Ботев“ до кръговото кръстовище и се тръгва по ул. „Симеон Велики“, по ул. „Спас Балевски“, по ул. „Васил Левски“, посока кръговото кръстовище на Общински пазари от там обратно по ул. „Васил Левски“, към пл. „Възраждане“ (последна точка на протеста).

Молим жителите и гостите на града да се запознаят с подадения в уведомлението маршрут, с цел информираност при предприемане на пътувания.

Коментари