Нови 7 назначения в общинската администрация в Троян


Кметът Михайлова посрещна новите служители в администрацията, назначени по проект „Обучения и заетост за младите хора“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост, с мартеници в първият им работен ден в Община Троян.

Петя, Деница, Теодора, Минко, Катя, Наталия и Боян бяха избрани в конкуренция с техни връстници. Те са назначени на работа за срок от 6 месеца, като първите 3 месеца ще работят с наставници, които да ги въведат в работата. Кметът сподели пред тях, че харесва тази програма, която дава възможност на завършили да опознаят работата на администрацията. Във времето, млади специалисти са започнали работа по сходни програми в структурата на администрацията. Това, разбира се, зависи от усилията на младите специалисти, работата им в предстоящите шест месеца и от шанса в този период да се освободят работни места. „Стремежът ни е бил хората, които доказват себе си, амбиция и мотивация да работят – да останат при нас“, каза г-жа Михайлова. Младите специалисти Петя и Деница започват своя стаж в Центъра за обслужване на граждани. Кметът сподели, че най-важното в тяхната работа е отзивчивостта към гражданите. Боян е специалистът, назначен в „Програми за заетост“, като в неговата работа е необходимо въвеждане на повече ред и строг контрол на хората, които работят във временна заетост, както и изграждане на устойчиви трудови навици. Наталия започва работа в отдел „ТСУ и КР“, по-конкретно „Екология“. Катя започва работа в отдел „Местни приходи“, Минко в „Домашен социален патронаж“, а Теодора като специалист в кметството в с. Добродан.

Стажантите ще могат да разчитат на пълна подкрепа както от своите наставници, така и от преките си ръководители. В следващите няколко дни предстои да се запознаят със структурата и задачите в администрацията за годината. Те ще видят Общината от другата гледна точка – ще се запознаят с рамката, която дава бюджетът, правомощия и пр. „Стремежът ми е бил в Общината да влизат млади хора, които внасят по-висока мотивация и различен дух. В предния мандат тук започнаха работа 19 души на възраст до 30 и съставът сериозно се обновява“, сподели пред новите колеги г-жа Михайлова. В края на срещата, кметът им пожела успешна и ползотворна работа.

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари