Новата седмица започва с високи температури


През следващото денонощие времето ще се задържи с разкъсана облачност, по-значителна – над Западна България. През нощта вятърът ще отслабне, съобщава НОВА ТВ.

В понеделник минималните температури в повечето райони ще са между 3 и 8 градуса, а максималните стойности ще достигнат между 12 до 17 градуса. На северозапад те ще бъдат по-ниски, в София – около 10 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините ще има разкъсана облачност, по-значителна – над Рило-Родопската област. Ще духа слаб, по високите части – умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 9 градуса, на 2000 м – около 4 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ща са в интервала между 11 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони – от изток-североизток, и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.

В нощта срещу сряда ще завали дъжд, а в планините на височина над 1000 м – сняг. Превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и по-обилни – в Южна България.

Коментари