Народният представител Антон Долапчиев подкрепи искането за общо събрание на акционерите на ловешката болница и приемане на оздравителна програма


Народният представител Антон Долапчиев подкрепи искането за общо събрание на акционерите на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Ловеч, на което да бъде приета оздравителна програма. Решение за това бе взето на извънредна сесия днес на общинския съвет, на която той присъства.

Долапчиев изтъкна пред журналисти след това волята на държавата за оздравяване на болницата и гарантира, че е готов с възможностите си на народен представител да окаже всякакво съдействие. Той бе поздравен от общинските съветници за присъствието си на днешната сесия предвид изключителната важност на проблема.

Ловешката болница има задължения за близо 3,4 млн. лв. Мерките за оптимизиране на дейността й, предложени днес пред общинския съвет от прокуриста д-р Снежина Митова, включват намаляване на трудовите и материалните разходи чрез обединяване на отделения със свиване на ползваните площи и освобождаване на работещите пенсионери.

В края на миналата година правителството осигури на лечебното заведение 800 хил. лв, финансирайки един от внесените в здравното министерство инвестиционни проекти – за изграждане на операционен блок. Сега от болницата очакват да им бъдат предоставени и 300 хил. лв. за закупуване на компютърен томограф.

Болницата в Ловеч е единствената за града, в нея се лекуват пациенти още от Летница и Угърчин, както и всички тежки случаи от Ловешка област. Държавата притежава почти 70 % от капитала, а община Ловеч – 12,55 на сто.

Коментари