Минчо Казанджиев ще е водач на БСП в 11 МИР – Ловеч?


От последните минути научихме, Минчо Казанджиев ще бъде водач на листата на коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ за 11 МИР-Ловеч. Това решение е взето дни след скандалния конгрес на столетницата, при който бяха изключени 14 делегата и над 200 напуснаха събитието в знак на протест срещу ръководството и манипулирането на броенето при гласуване на точките от дневния ред.

По информация на медията ни, Вяра Емилова, която два мандата бе избирана за народен представител от Ловеч се отказала от това да бъде повече депутат и ще се завърне към старата си работата, а именно БСТВ – социалистическата телевизия.

Корнелия Нинова била силно притеснена от развоя на събитията и от ниския резултат, който БСП може да претърпи на изборите на 2 април. След толкова години на управление, Нинова чак сега се е решила да се вслуша в местните структури и те да издигнат свой водач. Това може би е закъснял ход от нейна страна, но на 2 април ще разберем дали БСП ще успее да влезе в НС с не лош резултат или изгонените членове на партията ще успеят да бойкотират гласовете за столетницата и тя няма да мине прага от 4%.

Ако това се случи, то най-вероятно гласовете на БСП в Ловешко ще бъдат пръснати и може да не стигне до спечелване на мандат и той да бъде взет от друга партия като „Възраждане“.

Развръзката с листите предстои. Крайният срок за регистрация на листи е 28 февруари.

Коментари