Местните данъци в община Троян вече може да се заплащат бързо и лесно през касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ от страната и целия свят


Официално, от 21 януари тази година, дължимите данъци към община Троян вече може да бъдат заплатени и онлайн – през касите на ИЗИПЕЙ в страната и през интернет системата на ИПЕЙ от целия свят. Плащането се извършва само по ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите. Заплащането през касите на ИЗИПЕЙ и интернет системата ИПЕЙ от страната и целия свят е бързо и лесно.

В последните години Община Троян работи за разширяване на предлаганите електронни услуги, както и за улесняване жителите и представителите на бизнеса.

На официалната страница на Община Троян ще откриете банер с директен достъп до системата на ИПЕЙ, както и информация за офисите на ИЗИПЕЙ в града. Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указани в него стъпки. Регистрацията е еднократна. ИЗИПЕЙ към момента има 2 536 каси в цяла България. Те са с гъвкаво работно време, удобно за хората. Много от тях работят и в почивни, и празнични дни.

Използвайки касите на ИЗИПЕЙ, гражданите плащат без да носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да попълват документи или да търсят предварителна информация за дължимите суми в общината. Данните за всичко дължимо по МДТ излизат веднага след съобщаване на ЕГН-то или БУЛСТАТ и може да се плаща веднага. Информацията е винаги актуална, тъй като се работи в реално време. Плащанията също се отразяват веднага в общината. Така не може да се допусне и двойно плащане на данъка.

Електронните плащания ще бъдат в помощ и на шофьорите. Всеки един автомобил с регистрация в община Троян, може да мине годишен технически преглед веднага, след като данъците му бъдат заплатени.

С въвеждането на новата услуга Община Троян отново цели да улесни хората, като спомогне за спестяване на време. Община Троян ще продължи да модернизира и облекчава предлаганите от администрацията услуги.

Коментари