Медалистът измамник Борис Бояджиев и схемите му …


Най-големият измамник на прехода е мутрата от Асеновград Борис Бояджиев. Един от доносниците на ДС на БКП, от които пропищя пловдивско през миналия век, днес пропищя и България. Схемата е проста. Борис Бояджиев се навърта около Генералите на ДС на БКП и най-вече около Ген. Любен Гоцев, който бил пленен от 30 годишния Борис Бояджиев и го прави изпълнителен директор на фонда за масова приватизация „Свети Никола“ (ПФ „Св. Никола“). Така беднякът от Асеновград става публична личност, изпълнителен директор на фонд за масова приватизация. През 1997г. Борис Бояджиев прави схема за кражба на акциите на всички акционери и стига до там, че чрез инвестиционния посредник Спас Андреев прехвърля хиляди акции към Веселин Янков, който му е и съдружник в туристическата фирма „Стрийм пампорово“. Така братя Веселин и Калоян Янкови от „Да, България“ влизат в схемата на Бояджиев за обира на народа. През 2000г. било образувано пр.пр. 7271/2000г. по описа на СГП. Било установено, че бушонът Спас Андреев е извършил престъпление, но никой не попитал къде са отишли крадените бонови книжки, а те минали през Веселин и Калоян Янков, за да стигнат до Борис Бояджиев. През 2011г. Борис Бояджиев извъртял нова схема на симулативен фалит на фонда заради загуба от 20 000 лева и така през 2012г. чрез ликвидатора му, друг шмекер от ДС на БКП Георги Богданов, Борис Бояджиев станал собственик на всички активи на фонда за масова приватизация.

Схемата на фалита на ПФ „Св.Никола“ (Индустриална Холдингова Компания) и участниците във фалита – синът и сестрата на Борис Бояджиев

Днес 20 години след обира на века, Борис Бояджиев много държи да е честен, да не го наричат приватизатор, да се отнасят с уважение към него, а къде са крадените бонови книжки, бе Борисе, върни ги, така реват в хор измамените. Няма сила на света, която да ни спре да ви информираме за измамите на Борис Бояджиев и котилото му. В схемите са замесини цялата му рода син, дъщеря, жена, зет и т.н. и няма да спрем да питаме прокуратурата защо Борис Бояджиев е още на свобода?!

Ген. Любен Гоцев, чадърът на Борис Бояджиев, който почина.

Коментари