Малки деца с големи сърца посетиха Община Троян


Донка Михайлова прие в кабинета си усмихнатите малчугани Елица, Богдана, Дария, Илияна и Никола – ученици от I “б“ клас на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Троян, които я посетиха с една благородна кауза.

5Заедно с класния си ръководител Радиана Бояджиева, децата представиха на троянския кмет писмо за сътрудничество по проект „Да пораснем отговорни“, с който учениците от I “б“ клас ще участват в Олимпиада по Гражданско общество. Младите инициатори целят да помогнат на болни деца, като съберат средства за Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Кметът Михайлова сърцато прие благородната инициатива и обеща да помогне на децата. Тя се обърна към тях с думите, че именно готовността да помогнеш на човек в нужда те прави добър и се радва, че малките деца, застанали до нея проявяват тази воля и желание да бъдат полезни. Класният ръководител г-жа Бояджиева подчерта, че учениците продължават делото на своите родители, които събраха средства, закупиха и дариха емоционални възглавнички за децата, които посещават дневния център към Сдружението. Реализирайки проекта, учениците изработват мартенички и картички, които продават, а набраните средства даряват на Сдружението. Кметът Михайлова покани децата да дойдат отново в Администрацията и да предложат на всички служители, които имат възможност и желание, да си закупят от детските изделия и да помогнат на учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

По време на срещата, вниманието на малките гости в Общинската администрация привлече портретът на Васил Левски, дело на големия троянец Цвятко Дочев. Малчуганите с интерес разгледаха изложените в кметския кабинет картини и разказаха наученото до момента за Апостола Васил Левски.

В края на срещата Михайлова пожела успех на тези малки хора, които правят добрини и остана отворена към всички благородни каузи, които те биха желали да реализират.

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари