МАГИЧНО ЛАЗЕРНО ШОУ ОЗАРИ ПЛОЩАДА В ПЪРВАТА ВЕЧЕР НА XV-тия ПРАЗНИК НА ТИКВАТА В СЕВЛИЕВО


XV-тият празник на тиквата започна в ранните часове на петъчния ден. Докато организатори и производители оформяха последните детайли, на площад „Свобода“ заработи Международният пресцентър. Там гостите на фестивала бяха посрещани с детайли за предстоящата програма, а медиите получиха своите акредитации.  

В Дандоловите къщи пък с пълна пара твореше забавното ателие „Тиквени, цветни фантазии”. В него ентусиазирани младежи се трудиха усърдно в създаването на тиквени произведения и развихриха въображението си върху ярки цветни платове, с които създадоха своите произведения. Стари майстори работиха внимателно в създаването на уникални карвинг произведения.

С напредването на деня на площад „Свобода“ специална демонстрация направиха състезателите от спортен клуб „Карате киокушин-шинкиокушин”, които този месец отбелязват 30-годишнината на клуба си. Младежите привлякоха вниманието на публиката със завидните си умения, като разбира се най-атрактивно за всички беше чупенето на плочи. Веднага след тях сцената завладя Кирил Вълчев – Скалата със зрелищното си шоу  Крале не силата”. В продължение на повече от два часа той, заедно със своите незаменими фитнес инструктори и асистентки,  посрещаше всички желаещи да покажат способностите си докато се забавляват. В различни упражнения участници от публиката показаха възможностите си, като най-добрите получиха и награди. Не дълго след излизането на Киро Скалата, пред сцената вече имаше тълпа от хора. Най-възрастната дама, която взе участие в предизвикателството, беше на 65 години.

Докато зрелищното шоу отиваше към своя край, централната улица завладя пътуващият фестивал „Улицата“. Театър, интересни фокуси, ходене на кокили и любими анимационни герои доведе „Улицата“ в Севлиево. Различни забавления за малки и големи, срещи с приказни герои и много щастливи мигове предложи пътуващият фестивал на севлиевци и гостите на града. Специален гост на фестивала в Севлиево тази година бе българският Елвис Пресли – Цецо. Най-любопитните сред гостите се докоснаха до загадките на руните, до театралното изкуство, ходенето на кокили и рисуването върху пано. Празникът бе завършен благодарение на фокусите на илюзионист, който успя да смае малките си приятели.

Докато посетителите бяха все още опиянени от магията на „Улицата“, фанфарен оркестър огласи центъра на Севлиево. С маршова стъпки млади момчета и момичета преминаха през централната улица, носейки българския флаг.

Представлението на оркестъра допринесе за тържествената атмосфера на площад „Свобода“.

Традиционно в празника на тиквата се включиха и най-малките. В модното дефиле Код „оранжево“ на сцената на площад „Свобода“ своите премени в тиквения цвят показаха малчуганите от детските градини в община Севлиево. Приказни облекла и много добро настроение от сцената радваха гордите родители на малките участници и всички гости на празника. В Код „оранжево“ участие взеха и деца от публиката, облечени в тиквени премени.

След дефилето на модата в централното фоайе на Община Севлиево бяха открити изложбите „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“. Традиционно бяха връчени и наградите в конкурсите. Наградният фонд в конкурса „Тиква най-, най-“ на Община Севлиево тази година е 1 000 лв. и е разпределен между първите трима участници с най-огромни тикви – съответно 400 лв. за първо място и по 300 лв. за второ и трето. Награди имаше и за най-нестандартна тиква, най-малка и най-дълга такава.

Специални награди бяха раздадени и на всички, дошли и участвали в изложбата „Тиквени изкушения“, като през тази година приложните изкуства на младежите бяха повече от впечатляващи. Десетки красиви картини с тиква също грейнаха във фоайето на Община Севлиево.

В 19:00 часа отвориха вратите на Хаджистояновото училище, градската художествена галерия и музея на съвременното изкуство, където се състоя Нощ в музея и Нощ в галерията.

Със спускането на нощта сцената завладя севлиевецът MIRY, който изпълни познати на публиката песни и подгря сцената за Миро. Преди любимият на мнозина поп изпълнител да се качи на сцената, магично лазерно шоу остави публиката без дъх. А само минути по-късно стотици фенове на Миро вече пяха в един глас с него най-големите му хитове, редувани с вечни български песни. В същото време, но на панаирната естрада, гостите на есенния панаир се наслаждаваха на дългоочаквания концерт на Гъмзата и оркестър.

Първата вечер от XV празник на тиквата в Севлиево завърши със стотици летящи фенери, пуснати в небето над града. Заедно с тях нагоре полетяха и стотици желания.

Богатата програма продължава утре с вкусно похапване от тиквеника-рекордьор още сутринта с началото на тиквеното парти с Иван и Андрей.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА XV ПРАЗНИК НА ТИКВАТА!

Община Севлиево благодари за подкрепата на:

Бизнес сдружение „Севлиево 21 век”, Идеал Стандарт, ЕМКА, Росица, Пепси, Болярка, Кауфланд, Lazarov – food and catering, Регионалното депо за отпадъци, Бяла, Севлевогаз, Нео-Титан, Белея Груп, Ядки “Детелина” и Общински пазари.

С медийното партньорство на:

On AIR Bulgaria, “Дарик” радио, Вестник „Росица“, сайт „Севлиевци.ком“ и Улицата

Коментари