Лекари от област Ловеч с призив: Да пазим Живота!


Да пазим Живота!

Това послание излъчиха тази вечер медици от Ловешката многопрофилна болница „Проф. д-р Параскев Стоянов“, от Белодробната болница в Троян, от общинските болници в Тетевен и Луковит. Те се събраха пред сградите на лечебните заведения със запалени светлини, за да призоват хората да спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на коронавируса и по този начин да се съхрани здравето и животът!

Ковид е силен вирус, изправи ни пред много неизвестни, постави не само държавата и хората, но и нас – спешните медици, лекарите, медицинските сестри, санитарите, болниците пред огромно изпитание. Но ние можем да го победим! Трябва само да сме единни и дисциплинирани! Нека взаимно си помогнем – Вие на нас, като пазите нашето здраве и живот, и ние на Вас като се погрижим да спасим всеки, до когото се е добрал вирусът!

Не забравяйте, че лекарите не сме безсмъртни, ние сме хора като Вас – със семейства, деца и внуци, близки и приятели, родители, със своите радости и проблеми, ние сме в един отбор с нашите пациенти в тази война за Живот, нека уважението и грижата бъдат взаимни! С тези думи лекарите от болниците в област Ловеч, които приемат и лекуват пациенти с COVID 19, призовават гражданите от областта да бъдат отговорни!

ЗАПОМНЕТЕ! Маска, дистанция, дезинфекция, дисциплина, навреме потърсена лекарска помощ при нужда!

Ще се справим, ако сме единни и отговорни! Защото Животът винаги трябва да победител!

Ние сме с Вас, бъдете и Вие с нас!, призовават лекарите.

Коментари