ЛАЙЪНС КЛУБ София Кепитал с дарение за Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести Троян


айънс Клуб София Капитал с президент Ивелин Кичуков финансира закупуването на система за дезинфекция Nocospray/Nocolyse на френската фирма OXY’PHARM на стойност 5000 лева.  Дарението е за Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян  с управител д-р Цветомила Дудевска и е съобразено с нуждите на лечебното заведение.

Системата за дезинфекция NOCOSPRAY/NOCOLYSE (производство на френската фирма OXY’PHARM) е с доказан пълен спектър на действие (бактерицидно, фунгицидно, спороцидно и вирусоцидно) и е ефективна и срещу nCOV – Coronavirus. (Коронавирус).

Коронавирусът е чувствителен към H2О2 (водороден пероксид) и реагира на дезинфектантите много повече отколкото норовирусите, аденовирусите или полиовирусите, при които Nocospray дава много добри резултати. За разлика от тях обаче е много по – заразен и опасен.

Системата се състои от машина Nocospray за дифузия на дезинфектанта и препарат за дезинфекция Nocolyse. Дезинфекантът Nocolyse е на базата на водороден пероксид, който е 100% биоразградим и това го прави най-добрия и безопасен препарат за преборване с вируси, бактерии и спори в обществени учреждения, детски градини, училища, здравни заведения.

Дезинфекциращата система извършва едновременна дезинфекция на въздуха, повърхностите и пространствата (шкафове, вдлъбнатини, чекмеджета, др.), които са в контакт с вече дезинфекцирания въздух. Уредът превръща дезинфектанта в газообразно състояние и създава изкуствено интензивна циркулация на въздуха в помещението, като по този начин позволява дезинфекция дори на най-недостъпните места без да предизвиква корозия и оксидиране, включително и на електрониката.

Системата е абсолютно автономна и не изисква човешка намеса. Системата има двустранно действие: за превенция както срещу коронавируса, така и срещу причинителите на сезонните грипни инфекции и за шоково третиране в случай на зараза, като ефектът зависи от вида на използвания дезинфектант и времето на третиране. Дезинфектантите са официално разрешени от Министерство на здравеопазването в България.

Дарението е част от инициативите на Лайънс Клуб София Капитал в борбата с пандемията COVID-19. Президентът на клуба Ивелин Кичуков и неговите членове ще продължат с общи усилия мисията си да подобряват качеството на живот чрез своите хуманитарни и благотворителни дейности в полза на обществото.

Коментари