Лазаровден в Тетевен с богата празнична програма


Лазаровден е празник на младостта, който всяка година идва с полъха на пролетта, очакван и желан от всички. Жителите и гостите на община Тетевен го отпразнуваха с богата празнична програма.

Програмата бе открита от д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен: ,, На днешния ден отбелязваме един от най-светлите християнски празници – Лазаровден. Благодаря на всички, които отдават нужното внимание към съхраняването на традициите в община Тетевен, защото духът, който пазим от векове, ни дава увереност да градим бъдещето на нашето огнище! Честит празник!“.

Програмата продължи с пресъздаването на обичая Лазаровден от учениците на НУ ,,Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен.

Д-р Мадлена Бояджиева награди и поздрави участници в един интересен конкурс. По повод настъпващите празници, ученици взеха участие в общински конкурс за компютърна рисунка и колаж ,,Великденски празници“ – Тетевен 2019. Той бе във връзка с общинската програма за Извънкласни дейности /Наредба за приобщаващото образование/. На площад ,,Сава Младенов“, докато течеше празничната програма, бяха изложени рисунките на ученици от НУ ,,Хаджи Генчо“ – Тетевен, НУ ,,Любен Каравелов“ – Бабинци, основните училища от селата Черни Вит, Голям извор, Градежница, Глогово, СУ ,,Георги Бенковски“ – Тетевен, НПГГСД ,,Сава Младенов“ – Тетевен, ПГСЕУ – Тетевен и Център за подкрепа и личностно развитие.

След това тетевенци и гости на града се насладиха на прекрасните изпълнения на народния певец Николай Славеев и танцова формация ,,Пловдивъ“. С кръшни хора и българска народна музика завърши празникът в града под слънчевия камък.

Коментари