КЪРВАВА БАНЯ! Крадецът на бонови книжки отмъкна Елпром Харманли


Ето едно от десетките заграбени от Бояджиев предприятия. Заводът  „Димо Дичев“ в Харманли, който бива приватизиран през 1997г. от ПФ“Св. Никола“, начело с изп.-директор Борис Бояджиев и зам. шеф на надзорния съвет инж. Пенчо Адърски. Както знаете Бояджиев чрез изп. – директор на Елма-АД инж. Адърски успяха за убедят хиляди елпромци да си дадат боновите книжки в ПФ „Св. Никола“, за да бъде „спасена“ Елма-АД от някой! Хората убедени от директора на Елма-АД си дават книжките, а това са хиляди. Година по-късно ще разберат от прокуратурата, а не от директора на ПФ“Св.Никола“ Борис Бояджиев , че боновите им книжки са откраднати.

Но да се върнем на приватизацията на завода „Димо Дичев“ в Харманли. През лятото на 1997г. Банев вече е успял да сформира мнозинство и на Общо събрание на Акционерите на Елма-АД изхвърля човека на Борис Бояджиев инж. Адърски от управлението на Елма. От там и Бояджиев и свитата му започват яростна атака, но безуспешна. Така ерата „Бояджиев“ е заменена с ерата „Банев“, от трън та на глог. Бояджиев се примирява и приватизира последната дупка на кавала завода „Димо Дичев“ в Харманли с боновите книжки на работниците и служителите на Елма-АД (елпромци).



През 1998г. заводът „Димо Дичев“ – Харманли е прекръстен на Елпром Харманли-АД. Инж. Адърски заедно с дузина елпромци от Троян изнасят документацията на Елма-АД и я дават на Бояджиев, който е твърдо решен да унищожи Елма-АД. През 2011г. Бояджиев тласка към фалит ПФ“Св.Никола“ прекръстен на Индустриална Холдингова Компания (ИХК), за да може година по-късно той, синът му Тодор Бояджиев и жена му Теменужка Бояджиева (сестра на Петко Митевски) да станат собственици на заграбения от фонда за масова приватизация завод.

Пак 2011г. фирма свързана с Борис Бояджиев пуска и молбата за фалит на Елма-АД, за да си отмъсти или да разчисти път на заграбения бизнес от фонда. Адвоката и на двата фалита е адв. Черпоков, скандално известен и свързван със схемите покрай масовата приватизация. През 2011г. бившето Общинско предприятие Балканска Звезда започва да произвежда електродвигателите на Елма-АД като начело застава Теодор Енев,  който увеличава екипа на цеха от 8 на 50 души, все работници от фалиращото вече предприятие Елма-АД.

 Следва продължение…

Коментари