КРИМИ! 50-годишен с близо 3 промила в Борима


50-годишен мъж от Троян е задържан в местното районно управление, след като на 05 април в 20.15ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Борима  с 2,76 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и на водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 05 април около 16.25ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за горяща сграда в с. Голец. Към произшествието незабавно са изпратени противопожарни автомобили, като след загасяне на пожара  е установено, че огънят е тръгнал от стопанска постройка на ул.“Никола Григоров“ като в последствие е обхванал и съседна стопанска сграда. Първата постройка е изцяло унищожена, а втората-частично. Причините за пожара се разследват от РУ Угърчин.

На 07 април около 16.00 часа в с.Шипково на разклона за с.Рибарица са се ударили лек автомобил „Мерцедес“ управляван от 39-годишна жена от Плевен и мотоциклет MTZ 250, без поставена на него ригистрационна табела, управляван от 64-годишен мъж от Шипково. В резултат на сблъсъка е пострадал мотоциклетиста, който е откаран в болница със счупен крак. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 06 април около 05.50ч. в с.Тодоричене неизвестни са счупили предно и задно обзорни  стъкла и са нанесени деформации по преден ляв калник и счупено предно ляво огледало на паркиран на улицата лек автомобил «Опел Астра». След проведени издирвателни мероприятия са задържани и извършителите: две 16-годишни момчета от Луковит, в съучастие с 18-годишен от с.Тодоричене. Работата по случая продължава.

На 07 април около 22.50ч. в РУ Ловеч е постъпил сигнал от ЦСМП-Плевен, че 24-годишен мъж от с.Славяни е починал от изгаряния по тялото. Младият мъж е бил придружен в болничното заведение от 40-годишния си чичо , който е заявил пред криминалисти от РУ Ловеч, че до инцидента се е стигнало в резултат на токов удар в трафопост, находящ се в землището на с.Славяни. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 34-годишен мъж от с.Бежаново, който на 06 април около 21.10ч. е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,07 промила.

54-годишен мъж от Тетевен е задържан по подозрение, че на 05 април е причинил пожар в едноетажна постройка и навес, собственост на 58-годишен негов близък роднина. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Луковит са задържани трима мъже по подозрение, че са повредили и нанесли сериозни материални щети на лек автомобил «Фолксваген Голф».

На 05 април в полицията в Луковит е получен сигнал от 32-годишен мъж от Угърчин, че  три лица са унищожили всички стъкла и са нанесли деформации по каросерийните детайли на «Фолксваген Голф», който той е бил паркирал на улица в Луковит.

В резултат на проведени незабавни издирвателни мероприятия са установени и задържани 27-годишен, криминално проявен мъж от с.Горни Дъбник, 33 – годишен криминално проявен от Луковит и 18-годишен от с.Гложене, заподозрени в извършването на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Трима мъже от с.Български извор на възраст 33, 31 и 28 години са задържани в РУ Ябланица след като на 04 април около 17.00ч са установени да извършват незаконна сеч в землището на с.Голяма Брестница. Мъжете са се придвижвали с лек автомобил «Мицубиши» и са задържани в момент, в който са се качвали в натовареното с дървесина превозно средство. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Коментари