КРИМИ! 24-годишен от Ловеч спипан с наркотици в такси


24 годишен жител на Ловеч е задържан за държане на наркотични вещества.
Ловешките криминалисти са иззели близо 75 грама метамфетамин и 5,6 грама канабис.
На 12 март около 21.00ч. на ул. „Стара планина“ в града криминалисти от ОД МВР-Ловеч са спрели таксиметров автомобил, в който е пътувал 24-годишния ловчалия. При извършен личен обиск на пътникът е установено, че държи 68.7 грама бяло прахообразно вещество, което при полеви тест е  реагирало на метамфетамин.
В хода на процесуално следствените действия, в жилище обитавано от младия мъж са открити и  иззети още 6,1 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви тест отново на метамфетамин и 5,6 грама суха тревиста маса- канабис.  
По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

51-годишен мъж от Ловеч  е задържан за притежание на акцизни стоки без бандерол.
На 12 март служители на РУ Ловеч, в хода на операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол  са извършили претърсване в частен имот в с.Горско Сливово, където са открити и иззети общо 280 кутии с цигари от различни марки, 50 полиетиленови плика всеки с по 20 къса цигари  и насипен тютюн с тегло 12,200кг. Всички открити стоки са без български акцизен бандерол, който се изисква по закон.
В качеството на обвиняем е привлечен 51-годишен мъж от Ловеч – обитател на имота в селото.
По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 12 март служители на РУ Ловеч са започнали проверка по инцидент станал на 08 март в ловешко училище, когато след възникнал скандал две 14-годишни момичета са се сбили в класната стая. Задържан е 60-годишен възпитател от училището, който при опит да разтърве ученичките е нанесъл удари с ръка по главата на една от тях.  Инспектори от Детска педагогическа стая при РУ Ловеч са започнали работа с децата от училището.
Днес предстои материалите от проверката да бъдат докладвани на Районна прокуратура-Ловеч. Работата по случая продължава.

56-годишен мъж от с.Орешене е задържан в РУ Ябланица след като е установено, че е проникнал в къща в с.Батулци и е отнел дрехи и посуда. Кражбата е извършена в периода от началото на годината до 12 март 2019 год., а отнетите вещи са открити и иззети по съответния ред.  По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследват причините довели до инцидент при който на 07 март около 20.35ч. на бул.«България» в Ловеч /пред «Чипика»/  двама мъже и една жена са нанесли побой над 19-годишен младеж от града. Пострадалият е с наранявания и счупен нос, а служители на  РУ Ловеч са установили всички лица съпричастни към случая. Работата продължава.

 

На 12.03.2019г. в сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч  за първоначална регистрация  е предстваен лек автомобил «Опел Астра», за който е установено, че се издирва в РГермания. Автомобилът е иззет по съответния ред и за случая е уведомено Бюро «СИРЕНЕ».

Коментари