КРИМИ! Троянските полицаи задържаха угърчинец откраднал златен синджир от 75-годишна троянка


Троянски полицаи задържаха извършител на грабеж.
Полицаи от РУ Троян  са установили и задържали криминално проявен 35-годишен мъж от гр.Угърчин по подозрение, че на 29 май около 17.50ч. в парк към централен площад „Възраждане“  е избутал със сила 75-годишна жена и и е отнел златен синджир. В резултат на проведени издирвателни мероприятия лицето е установено , като при извършен му личен обиск  в дрехите му е открита сумата от 350лв.,  с които се е сдобил след като е продал откраднатия синджир в заложна къща за сумата от 400лв.  Инкриминираната вещ е иззета по надлежния ред от заложната къща, а мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян. Работата по случая продължава.

На 28 май на територията обслужвана от РУ Ловеч е проведена специализирана полицейска операция, в хода на която са проверени 2 хотела, 1 къща за гости, 6 търговски обеки, 6 места за настаняване, 37 МПС и 45 лица, установени са 18 нарушения и са съставени 4 акта по ЗДВП и 14 глоби с фиш. 

На 29 май около 19.40ч. на пътя за с.Торос,  лек автомобил «Форд» управляван от 20-годишен жител на селото при движение с несъобразена скорост се занася и навлиза в лентата за насрешно движение, където блъска насрешно движещия се автомобил „Ауди“80.  В резултат на сблъсъка леко е пострадал 60-годишния водач на «Ауди»-то, който е прегледан в болница и е освободен за домачно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

На 29 май  в 10.35 часа на ул.«Вършец» в Тетевен, лек автомобил «Фолксваген Голф» управляван от 46-годишен мъж от града, при излизане от земен път на път с настилка не е пропуснал  движещия се там автомобил  «Мицубиши»  и двете превозни средства са се ударили. При инцидента леко е пострадало 16-годишно момиче, което е пътувало в «Мицубиши»-то. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на водачът на «Фолксваген»-а е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 54-годишен мъж от града, който на 29 май около 14.50ч. е установен да управлява лек автомобил с 2,27 промила алкохол в издишания въздух.

Коментари