КРИМИ! Телефонни измамници ужилиха 89-годишен мъж от Орешак


89-годишен мъж от с.Орешак е бил въвлечен в заблуда след разговор по телефон, в резултат, на което е предоставил на телефонни измамници сумата от 1650лв. и златни накити. Мъжът е получил обаждането около 13.45ч. на 21 август, в което непознат се е представил за лекар и е поискал пари за спешно лечение на жена. Последвало е повторно обаждане, този път от «полицай», който е съобщил, че работи по случай с телефонни измамници и за целта възрастния човек трябва да му предаде обещаните  в първия разговор пари, а после «полицията» ще му ги върне.
Сигнал за телефонната измама в РУ Троян е получен на 22 август, по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 22 август около 20.55 ч. на улица в с.Голяма Желязна, 68-годишен мъж от гр.Разград при управление на лек  автомобил «Опел» губи контрол върху превозното средство, излиза в ляво по посоката си на движение и се удря в оградата на частен дом, след което се преобръща в двора му. При инцидента водачът е получил счупване на две ребра и е настанен за лечение в болница в Троян. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Вчера, около 18.10ч. на път II-35 с посока на движение към гр.Троян, 29-годишен мъж от София при управление на товарен автомобил «Форд Транзит» и при извършване на маневра завиване на ляво към ПП I-4, не е пропуснал насрещно движещия се лек автомобил «Фолксваген» и го е ударил челно. В резултат на сблъсъка са пострадали 32-годишния водач на «Фолксваген»-а и 40-годишен пътник от същия автомобил, които са настанени за лечение в ловешката болница, без опасност за живота. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. На водачът на товарния автомобил е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

Коментари