Конституиран е новият Общински съвет; Кметът на Община Троян и кметовете на населени места от общината положиха клетва


На  10.11.2015 г., в присъствието на Областния управител на Област Ловеч г-н Георги Терзийски, новоизбраните кмет, кметовете на населени места от общината и общински съветници за мандат 2015 – 2019 г. се заклеха и получиха своите удостоверения от Председателя на ОИК г-н Емил Цветанов.

„Днес, важното за новоизбраната местна власт в Троян е да заработи бързо и на високи обороти – това, което искат троянци. Това беше тяхната воля и вие носите цялата отговорност пред тях“, сподели в словото си г-н Терзийски. „Проявете мъдрост и отворете следващата нова страница в историята на общината на днешния ден, с мисъл за бъдещето на вашия град, за бъдещето на троянци. Работете здраво и не ги разочаровайте“, каза още Областният управител на Област Ловеч.

Г-н Терзийски връчи символите на общината – огърлицата и ключа на града, на избраната за втори мандат за кмет на Община Троян г-жа Донка Михайлова.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският Митрополит Гавриил благослови кмета на общината, общинските съветници и кметовете на населени места. Той пожела на новоизбраната местна власт след четири години да се виждат плодовете на техния безкористен, неуморен, всеотдаен труд за благото на поверените им хора, на тези, които са ги избрали.

Донка Михайлова - кмет на Община Троян
Донка Михайлова – кмет на Община Троян

„Само човек, минал през тежки изпитания за защита интересите на общината знае смисъла на думите „и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община ТРОЯН и да работя за тяхното благоденствие“. Много са нещата, които ни разделят. Още ни тежат думи и постъпки от приключилата предизборна кампания. И само едно е това, което ни свързва – отговорността ни към общината. Но то е толкова важно и толкова смислено, че си струва да преглътнем всичко останало и да се обединим около общата ни цел. Мисля, че всеки от нас в този момент е длъжен да си даде отговор на въпроса в състояние ли е да го направи.”, сподели г-жа Михайлова при встъпването й в длъжност.

Поздравителни адреси за преизбирането на г-жа Михайлова, с пожелания за успешен мандат и ползотворна съвместна работа, изпратиха Н.Пр. г-жа Латифа Ахарбаш, Посланик на Кралство Мароко, Н.Пр. г-н Такаши Коидзуми, Посланик на Япония в България, г-н Боян Ангелов, Председател на Съюза на българските писатели и други.

По традиция, първото заседание се води от доайена сред общинските съветници – г-н Минко Акимов. След встъпване в правомощия, новият състав на Общински съвет гр. Троян трябваше да проведе своето първо заседание, съгласно обявения от Областния управител проект за дневен ред: избор на комисия за избор на председател, избор на Председател на Общински съвет и избор на комисия за изготвяне на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Тъй като трима избрани общински съветника – Димитър Шишков (ГЕРБ), Иван Миховски (ГЕРБ) и Венелин Ангелов (Коалиция „Избор за Троян“) не положиха клетва, новоизбраният Общински съвет Троян взе решение да прекъсне заседанието и насрочи неговото продължение за следващата седмица.

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари