Коледен базар в Троян


В навечерието на едни от най-обичаните празници – Коледа и Нова година, Община Троян за поредна година организира „Коледен базар“. По традиция той ще се проведе и през 2015 г., в централната градска част, а търговците, които искат да се включат в него могат да заявят желанието си в Община Троян. Гостите и жителите на общината ще могат да си закупят коледни сладкиши, украси, греяно вино и други изделия и всичко това – на фона на коледни песни и музика.

Участие в коледния базар на Троян ще вземат и ученици от ОУ „Иван Хаджийски“ гр. Троян, които на свой щанд ще продават сурвачки и  коледни картички. Коледни картички, изработени от троянски ученици за конкурса на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – „Коледни вълшебства“, ще бъдат продавани с благотворителна цел – набиране средства за Общинския солидарен фонд за лечение на граждани от община Троян.

Празничната програма на общината включва коледен поздрав от Вокална студия „Усмивка“, на 21 декември, във фоайето на НЧ „Наука – 1870 г.“ – Троян: „Да посрещнем Коледа с усмивка“. В същия ден, 21.12.2015 г., с празнична програма „Коледно сияние – минало, настояще и бъдеще“, НЧ „Просвета – 1920 г.“ гр. Троян  ще чества своята 95 годишнина.

И тази година, Община Троян организира празнично посрещане на новата – 2016 година. За настроението на жителите и гостите на града ще се погрижи оркестър „Лира“. В 24:00 ч. кметът на Общината, г-жа Михайлова, ще направи празнично приветствие и ще вдигне наздравица с всички присъстващи на централния площад в града. Новата 2016 г. ще бъде посрещната с празнична заря.

 

Община Троян кани жителите и гостите на града на централния градски площад, точно в полунощ, за да посрещнем заедно Новата 2016 г.

 

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари