Кметът на Община Троян получи за втори път приз „Златно евро“


По време на Българския фестивал на сливата, кметът на Община Троян г-жа Михайлова получи за втори път в управленския мандат 2011 – 2015 г. приз „Златно евро“.

През 2012 г. г-жа Михайлова бе удостоена с Националната награда „Златно евро“. Отличието се дава от специализираното списание „Фондове, програми, проекти“. През управленски мандат 2011 – 2015 г. е осигурен значителен финансов ресурс. Община Троян, в качеството си на бенефициент или партньор, администрира 41 проекти на обща стойност 50 486 494, 00 лв. По данни на Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН), Община Троян е на първо място в област Ловеч по договорирана стойност от Европейския съюз на човек от населението.

Приз „Златно евро“ се връчва на кметове за техния принос в реализирането на проекти и управлението на евросредства за развитието на ръководената от тях община. Лично доц. д-р Ганчо Попов връчи наградата на г-жа Донка Михайлова. „През последните години гражданите на Троян получиха много нови услуги, много нови километри инфраструктура, които надявам се правят живота на всички граждани по-добър“, сподели г-жа Михайлова при получаването на приза.

Чест е, че Община Троян, в рамките на един управленски мандат е двукратен носител на приза.

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари