Кметът на Община Тетевен се срещна с народния представител Калин Василев


На 3 юли кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и председателят на Общинския съвет г-жа Мария Стойчева се срещнаха с народния представител Калин Василев, в сградата на Общинска администрация Тетевен.

Калин Василев обсъди с ръководството на общината приоритетите на управляващите свързани със здравеопазването, образованието и гарантирането на сигурността, като подчерта увеличаването на доходите чрез заетост и по-голяма производителност на труд. Обсъдиха темата за електронизация на администрирането, с цел облекчаване на административните процедури и осигуряване на прозрачно, достъпно, обективно и ефективно управление на административните процеси.

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева изрази задоволството си, че към настоящия момент цялостно са санирани 5 сгради по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, а на 22.06.2017г. е подписан Акт Образец №2 за откриване на строителни площадки на два нови блока в община Тетевен. И двамата бяха категорични, че чрез изпълнението на мерките за енергийна ефективност се осигуряват по-добри условия за живот на гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда. Това от своя страна намалява разходите за енергия и подобрява експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.

Д-р Бояджиева постави въпроса за належащия ремонт на пътя Ябланица – Тетевен – Рибарица и Боаза – Тетевен, като бе обърнато внимание и на лошата ВиК инфраструктура. Народният представител бе запознат и с проектите с европейско финансиране, които са разработени от Община Тетевен, а в края на срещата той изрази своята готовност за съдействие.

 

Коментари