Кметът на Община Тетевен бе гост на тържествения прием по повод Националния празник на Република Азербайджан и 100 г. от създаването на азербайджанската дипломатическа служба


На 22 май 2019 г. д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, присъства на официалния прием по повод Националния празник на Република Азербайджан  и 100 г. от създаването на азербайджанската дипломатическа служба, който се състоя в х-л Балкан в гр. София.

Тържественото събитие бе организирано от Посолството на Република Азербайджан в България, а поканата до д-р Бояджиева бе лично адресирана от Н. Пр. д-р Наргиз Гурбанова, Посланик на Република Азербайджан, която наскоро посети гр. Тетевен. Кметът на Община Тетевен поднесе на Н. Пр. д-р Гурбанова цветя и картина на тетевенския художник Цветолюб Лазаров, изобразяваща символите на Тетевен, от която всички присъстващи се възхитиха.

Сред официалните гости на приема бяха Вицепрезидентът на Република България – Илияна Йотова, Министърът на енергетиката – Теменужка Петкова, посланици, консули и почетни консули, като д-р Бояджиева бе сред малцината представители на местната власт, удостоени с високата чест да отбележат празника на приятелския азербайджански народ.

Коментари