Кметът Михайлова и настоятелството на НЧ „Развитие-1898 г.“, с. Орешак проведоха работна среща


Днес, 11 юни, дни след подписването на договора за финансиране на проекта за ремонт и реконструкция на НЧ „Развитие-1898 г.“, с. Орешак, кметът Михайлова проведе среща с членове на читалищното настоятелство. Участие в срещата взеха заместник-кметът инж. Чолакова, директорът на дирекция „Планиране и проекти“ – Вера Добрева, екипът за управление на проекта – ръководител Пламенка Гечева и координатор Красимир Атанасов. От страна на читалището присъстваха председателят Мариян Трифонов, секретарят Донка Василева и кметът на селото – Марияна Генковска.

Срещата е първа след подписване на договора по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, с финансиране от Стратегията на МИГ, посредством ПРСР 2014-2020 г., подкрепена от ЕЗФРСР, а целта бе изговаряне на предстоящото. Уточнени бяха ангажиментите на всяка страна, както и лицата, които ще са в непрестанен контакт по време на изпълнението на проекта. Припомняме, че с финансовата помощ от Стратегията на МИГ ще бъде подменена дограмата на читалището с PVC и алуминиева, предвидено е цялата сграда да бъде топлинно изолирана, ще се подмени покривното покритие и ще се извършат множество вътрешни ремонти. Не на последно място, е предвидено цялостно освежаване на фасадите.

Поради дългият срок, който изискват процедурите по Закона за обществени поръчки се очаква работите по проекта да започнат в началото на следващата година.

Коментари