„Калинел“ ЕООД с още една награда – този път „Работодател на годината 2018г“


Агенцията по заетостта и Министерство на труда и социалната политика отличи 12 работодатели на форума „Работодател на годината – 2018”. Той се проведе на 13 декември 2018г. в София за 15-ти пореден път. На церемонията присъстваха Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, Заместник Министрите на труда и социалната политика Лазар Лазаров, Султанка Петрова, Зорница Русинова, Председателят на Комисията по труд и Социална политика в Народното Събрание Хасан Адемов, Директорът на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, Директор дирекция „Бюро по труда“- Троян Ивелина Радевска-Стоименова.
И тази година най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта от цялата страна, бяха класирани в 2 категории:

–   „Работодател с най-съществен принос на националния трудов пазар“ – 3 компании

–  „Работодател с най-съществен принос на регионалния трудов пазар“ – 9 компании.

 „Калинел” ЕООД, гр. Троян получи отличието Работодател на годината в категорията  „Работодател с най-съществен принос на регионалния трудов пазар“. Фирмата е наградена за трети път: първия път – през 2007г за приноса ѝ към осигуряването на заетост на безработни лица на трудовия пазар в обхвата на бюрата по труда в Троян и Червен бряг,а втория – през 2016г  в категорията  „Работодател с най-съществен принос на националния трудов пазар“.

Тази година Калинел получи наградата за регион Ловеч със следните показатели:

  • Устойчива заетост на 126 безработни лица;
  • 57 лица от общини с високо равнище на безработица, 14 продължително безработни лица, 34 младежи до 29г., 54 лица от ромския етнос;
  • Безплатен служебен транспорт; дуална форма на обучение;
  • Водещ производител на текстил за дома.

Плакет и грамота инж. Марин Радевски получи лично от Заместник Министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров, като благодари на Агенция по заетостта – в частност Бюро по труда – Троян, за съвместната ползотворна работа, както и на всички работещи във фирма „Калинел“ хора.

 

 

Коментари