Как да участваме в обществени поръчки за строителство в Троян?


Строителните поръчки, възлагани от общината, са нови бизнес възможности за местните фирми в Троян.

Строителните дейности, които се възлагат от Община Троян всяка година, откриват възможности за местните фирми да заработят с нов клиент. Особено в кризисни периоди като настоящия, когато сделките в частния сектор са затруднени, договорите с държавни и общински институции могат да компенсират до голяма степен затруднения малък бизнес и да предложат нова посока за развитие.

Факт е, че по-малките фирми често срещат затруднения да разчетат езика на държавната администрация, както и да подготвят и подадат правилно своята оферта. Често за участие в обществени поръчки е необходима специална подготовка и умения, които са различни от тези в частните сделки. Поради тези причини често се подават оферти, които не отговарят на изискванията на Възложителя и неопитен участник бива отстранен, въпреки че на практика той притежава капацитета да изпълни местната поръчка на най-добра цена. Въвеждането на електронната система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП осигурява отлична централизация на целия процес по обявяване и кандидатстване в една платформа, но често малките фирми трудно боравят с нея и имат нужда от допълнителна подкрепа и разяснения.

На 21-ви и 22-ри април 2021 в хотел „Троян Плаза“ ще се проведе безплатно обучение за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит в тази сфера. В обучението ще бъдат представени строителните поръчки,  възлагани от общината в последните 2 години, както и планираните за 2021 строителни дейности, които предстои да бъдат отворени скоро, така че желаещите фирми да имат достатъчно време да се подготвят за тях. В практическата част ще бъде подробно демонстрирана работата с електронната система ЦАИС-ЕОП и как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея.

Поканени са за участие строителни фирми от Троян, Ловеч, Тетевен, Априлци и другите общини в Ловешка област.

*Необходима е предварителна регистрация на office@tender-service.bg или 0894 649 501. Залата разполага само с 20 места, затова не се бавете да заявите участието си. Ако настоящите противоепидемичните мерки бъдат удължени, обучението ще бъде отложено за други дати.

През 2021 ще бъдат проведени 20 практически обучения в малки и средни общини, избрани в цяла България, за фирми които желаят да участват в обществени поръчки занапред.

Подкрепата за Тендър Сървис БГ ЕООД е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Тендър Сървис БГ ЕООД и не отразяват непременно вижданията на Фондация  „Америка за България“ или нейните партньори.

Вижте повече тук.

Коментари