Какво ще се случи с черния дроб ако ядете чесън всеки ден


Трудно е да игнорирам ползите от чесъна, той придава на ястията приятен вкус и аромат, а също така съдържа много полезни вещества. С него можете да укрепите имунната си система, да подобрите процеса на храносмилането, да ускорите метаболизма, да намалите кръвното и да подобрите функционирането на черния дроб.

Аминокиселината метионин, която е съединение, предпазва клетките на черния дроб, а алицинът, който се образува, когато влакната на чесъна се разграждат, предотвратява тяхното унищожаване. В допълнение чесънът подобрява функцията на жлъчния мехур и предотвратява образуването на камъни в жлъчката.


Въпреки доказаните ползи, чесънът не се препоръчва за всички. Той е наистина полезен, но само ако черният дроб е здрав. За хора с чернодробни заболявания чесънът ще навреди. Факт е, че с разграждането на алицин и метионин се образуват токсични вещества, и докато здравият черен дроб върши отлична работа за отстраняването им, то болният орган го приема като сериозно бреме, което само ще влоши състоянието му.

Коментари