Какво ще бъде времето през новата седмица?


Термометрите ще се колебаят между 24 и 31 градуса

Система с ниско атмосферно налягане определя времето на Балканите в следващите дни. Валежите продължават, като след обяд ще са по-интензивни в централните и източните райони. Отново там има условия за купесто-дъждовна облачност с краткотрайни, на моменти интензивни превалявания с гръмотевици. Денят е рисков по отношение на градушки. Температурите през деня ще са в интервала 24-31 градуса с най-високи стойности в Северозападна, Югозападна и централна Южна България.

По Черноморието слънцето ще се показва по-често до обяд. След това облаците ще го скрият. На много места ще преминат валежи с гръмотевици. Температурата на въздуха – 23-26 градуса. Морската вода ще е 20-22 градуса, вълнението на морето – слабо, с височина на вълните под 1 метър.

През новата седмица времето ще остане без особена промяна – с чести валежи в следобедните часове, гръмотевична активност и условия за летни бури с порои и градушки. В средата на седмицата преваляванията ще са по-значителни, а дневните температури малко по-ниски. Температурите в най-топлата част на денонощието – около 25 градуса, сутрин и вечер – 16-17 градуса.

Източник: nova.bg

Коментари