Какви са политическите нагласи в област Ловеч и коя партия колко депутата ще спечели?


Предстоят втори извънредни парламентарни избори и трети за тази година, които ще бъдат на 14 ноември. Две в едно – избори за президент и за народни представители.

Как би се развила ситуацията в област Ловеч на база националните нагласи от социлогическите проучвания направени през месец септември. По тях става ясно, че ПП ГЕРБ се връщат на бял кон и то преднина от близо 7% пред партията на Слави „Има такъв народ“. БСП покачват малко резултатът си спрямо последните избори на национално ниво, но не и в област Ловеч. За БСП е изключително важно дали отново ще издигнат Ирена Атанасова за водач или ще бъде заменена с местен лидер, което социалистите от областта искат. Най-интересно ще бъде около Демократична България и новото движение на бившите министри от служебното правителсто. Те може би ще поделят резултата си в област Ловеч и това може да доведе до не влизане на народен представител от 11 МИР – Ловеч.

Наши политолози и социолози прогнозират, че ГЕРБ в Ловеч ще успеят без проблем да вкарат 2 народни представители като на втора позиция ще се нареди ПП „Има Такъв Народ“ с 1 депутат, БСП с мъки ще успеят да излъчат 1 депутат. Петият мандат ще бъде най-оспорван. Прогнозата е между ДПС, Демократична България и партията на служебните миснитри. Има още един фактор, който се задава все по-силно на политическата сцена и това е ПП Възраждане, които може би ще бъдат изненадата на изборите на 14 ноември. По проучвания през септември именно „Възраждане“ ще заместят ИБГНИ в НС. Друг много важен фактор около петия мандат за 11 МИР – Ловеч е къде ще отидат гласовете на „Има Такъв Народ“ и кой ще успее да ги привлече.

Коментари