Инициативата на Калоян, Анатоли и Любомир за създаване на волейболен клуб в Троян е подкрепена от кмета Михайлова


В началото на работната седмица, кметът Донка Михайлова се срещна с Анатоли Пенев, Любомир Кирилов и Калоян Кюркчиев – инициаторите за създаване на волейболен клуб в Троян.

Инициативата на ентусиазираните момчета съвсем не е нова. Заражда се още през 2016 г., когато в местна медия („Троян 21“) излиза статия на Калоян озаглавена „Волейбол в Троян? Защо не…“. Кратко след това Анатоли Пенев, който е лицензиран треньор, се свързва с младия троянец и подкрепя идеята. Любомир Кирилов застава с името си, за да помогне организационно тази мечта да се сбъдне.

Тримата инициатори разговаряха с кмета на Троян и получиха подкрепата на Донка Михайлова. Тя изрази готовност за съдействие, за да може тази инициатива да се реализира. В момента момчетата са в етап на събиране на хора и заети с организационна дейност. Създали са фейсбук страница „Да направим волейболен клуб в Троян“, която всеки, който желае да научи повече за инициативата или да получава новини може да последва: https://www.facebook.com/Да-Направим-Волейболен-Клуб-В-Троян-462924177500019/.

 

Коментари