Инж Николай Дренчев поема  председателството  на Комисия за контрол на службите за сигурност през третата сесия на 49-то Народно събрание


Парламентарната група на „Възраждане“ предложи инж. Николай Дренчев за председател на Комисия за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения през третата сесия на 49-то Народно събрание.

Инж.Николай Дренчев е роден на 30.09.1968 г. в град Добрич  През 1973 г. се премества да живее в София. Основното си образование завършва в 81–во училище, а средното –  в 18-то средно училище „Акад. Людмил Стоянов“. В периода от 1986 до 1991 г. учи във Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, където завършва със звание лейтенант и специалност „летец – пилот“.

Като офицер служи в 18–ти изтребителен авиационен полк в авиобаза Габровница Пилотира МиГ- 23 МЛД.

Инж. Николай Дренчев е народен представител от ПГ на „Възраждане“ в 47, 48 и 49-то Народно събрание, в които е и член на  Комисията за контрол на службите за сигурност. В 49-то  Народно събрание е член още на Комисия по отбрана.

Коментари