Изненада! Лекари посочиха смъртоносната опасност от лука


Американски учени разказаха в кои случаи си струва да се откажете от консумацията на лук. 

Лекарите казаха, че застоялият и развален лук може да бъде фатален за човека. Дори леките черни петна върху зеленчука могат да заразят тялото с отрови, които могат да предизвикат развитието на рак.

Пресният лук сам по себе си е полезен за вашето здраве. Той съдържа огромно количество полезни витамини и макронутриенти, които са толкова необходими за човек.

Лукът е в състояние да се бори с вируси и микроби в човешкото тяло, ако се консумира в суровия му вид. В ястия след термична обработка, продуктът също не губи повечето от полезните си свойства. Затова лекарите съветват постоянно да добавяте това растение към диетата си.

Всички ползи обаче се губят заедно със свежестта на лука. Щом той отлежи малко и върху него се появяват „черни белези“. Растенията стават не само вредни, но и отровни. Това се дължи на образуването на афлатоксин в него.

Лекарите от САЩ смятат, че това се случва, ако нарушите правилата за съхранение на продукта или оставите лука на места, където той може да бъде засегнат от насекоми./blitz.bg

Коментари