Измамникът Борис Бояджиев станал рецидивидист … Говорят жертвите! (част II)


Вижте видеото ТУК.

Какво е това животно, което може да измами хиляди докато е изпълнителен директор на приватизационен фонд ПФ „Св. Никола“ и през 2011г. да го фалираш, за да станеш собственик на активите му. „Балканска звезда“ в Троян е измежду откраднатите от Бояджиев дружества. Защо обаче пр.пр. 7271/2000г. на СГП бе прератено и водено за крадените хиляди книжки, без Борис Бояджиев да ни информира за това? Защо не ни уведоми, а накрая направи схемата на грабежа на активите на фонда? Всеизвестно е, че Борис Бояджиев е обграден от Радан Кънев, Адв. Хаджигенов, Адв. Кашъмов и ги финансира на протестите пред Съдебната палата срещу Главния прокурор, а от къде са парите?

Борис Бояджиев е родом от Асеновград, женен за Теменужка Митевска от Троян. Учи в Пловдив и после завършва икономика на Аграрното стопанство в УНСС. Междувременно вече е любимец на Ген. Любен Гоцев и тази връзка му дава възможността да влезе в играта на приватизацията, както Бояджиев я нарича. Гоцев става председател на надзора на фонда, а Бояджиев изпълнителен директор. Така бедното момче от Асеновград, което е изявен доносник е на път да стане индустриалец! 


През 1997г. Бояджиев решава, че вече е измамил достатъно хора, а те са хиляди и спешно сменя името на фонда за масова приватизация като вече името „Св. Никола“ ще стане „Индустриална Холдингова Компания“  през 1998г. ! Така 34-годишният тогава Борис Бояджиев и любимец на Ген. Гоцев прави най-голямата измама през 1997/98 година, хиляди бонови книжки изчезват към инвестиционен посредник някакъв Спас. През 2000 г. в Софийска Градска прокуратура е образувана пр.пр. 7271/2000г. , по която Борис Бояджиев никога не е викан, не е питан, а той проявявал пълно безразличие към кражбата. Не било негова работа?! Хиляди знъняли във фонда, а от там казвали не ни интересува! Как така?! А къде са крадените акции?! Защо в СГП не са се интересували коя е организираната престъпна група откраднала хиляди бонови книжки?! Боновите книжки е установено, че са минали формално през инвестиционен посредник някакъв Спас, но са стигнали до Веселин Янков, който е съдружник на Борис Бояджиев.

През 1999г. председател на фонда става братът на Веселин Янков, който е Калоян Янков по настоящем от „Да(й) България“. Пред 2011г Бояджиев вкарва във фалит фонда за масова приватизация и година по-късно става собственик на всички активи на фалиралия фонд!? През 2014г пр.пр. 7271/2000г. на СГП била прекратена тъй като била водена срещу посредника Спас и прокурора нямал време да разбере, че крадените акции и бонови книжки са при хората на Борис Бояджиев, но никой не ги питал, а и те нищо не са казали и така по детски наивно приключило всичко! А хилядите измамени!?

Ето една от тях, една от нас, една от народа и жертвите! Къде е Главния прокурор и как така престъпници като Банев и Бояджиев днес се правят на жертви, докато ние сме жертви! Чувстваме се безсилни и отчаяни, а олигарсите като Банев и Бояджиев продават нашине активи и плащат с парите от тях! До кога ?! 


Коментари