Изключително богата програма за карнавала в Габрово


Карнавалът в Габрово, традиционно провеждащ се в третата събота на месец май, и през тази година ще има свое издание, доставяйки незабравими преживявания и емоции на габровци и гостите на града. Не е нужно да ходите до Града под тепетата или до друго място в страната, за да си доставите карнавални преживявания, а да предпочете Световната столица на хумора и сатирата на 22 май.

Тази година не шествието ще се движи, а хората. Карнавалът ще бъде статичен и през целия съботен ден. Започва от Спортна зала „Орловец“ и Дома на хумора, към центъра по крайречните и речните пространства, градинката пред Дома на книгата, Театъра, Градинката с мечето, площад „Възраждане“. Лесно е, само следвайте пътя на котката и стикерите, които ще обозначават трасето.

В празничния 22 май в Градинката с мечето от 10.00 до 19.00 часа ще бъде разположена Детска открита сцена за куклен театър, карнавален грим, клоунада, дискотека, игри, дресура на папагали, анимация и фокуси.

В градинката пред Дома на книгата от 11.00 до 13.00 часа и от 17.00 до 19.00 часа на откритата театрална сцена ще се изявяват група Cool den, представени Stand Up Comedy и илюзионно шоу.

По същото време на паркинга до НТС на танцово-музикалната открита сцена ще се представят Шоу-балет „Магия“, Зумба с Васи, Духов оркестър с мажоретки от град Троян и формациите „Маршируващи звезди“, град Златица и „Мирковски орли“, община Мирково.

Официалната церемония по отрязване опашката на Котката ще се проведе в 17.00 часа в пространството пред Спортна зала „Орловец“.

Празничният концерт на площад „Възраждане“ ще започне в 20.00 часа и ще продължи до полунощ. За габровци и гостите на града своите музикални поздрави от откритата сцена ще отправят Графа, Любо Киров, Мария Илиева и „Фондацията“, а след тях красиви фойерверки ще озарят нощното небе над Габрово.

На следващия ден, 23 май , от 11.00 часа, ул. „Радецка“ ще се проведе Фестивалът „Улицата“, а от 11.00 до 14.00 часа в Етъра – Музейни бивалици и небивалици „Следкарнавална гюрултия“, с участието на Държавен куклен театър – Габрово.

В навечерието на Карнавала, на 21 май, ще има Нощ на музеите и габровските са се подготвили подобаващо.

От 17.00 до 19:00 градинката пред Дечкова къща ще се състои Празник на щирника, а от 17.00 до 23.00 часа в Музея на образованието е организирана забавна занималня за малки и големи.

От 20.00 до 23:00 часа дворът на Интерактивния музей на индустрията ще бъде озвучен от джаз, джус и още нещо, а от 17.00 до 23:00 часа в ХГ „Христо Цокев“ картините ще оживяват. Добре сте дошли и отишли в МАИР Боженци от 17.00 до 23.00 часа, а от 21.00 до 24.00 часа сте поканени на парти в Музей дом на хумора и сатирата.

Източник: gabrovonews.bg

Коментари