ИЗВЪНРЕДНО! Кола с български скиори падна в пропаст, има ранени


Двама треньори от националния тим по ски алпийски дисциплини и водещият ни скиор Алберт Попов са пострадали при катастрофа в Зьолден, Австрия.
Микробусът, с който са се движили главният треньор Драго Грубелник, помощникът му Митко Христов и Попов, e катастрофирал на слизане след тренировка от глетчера в Зьолден, съобщиха от Българската федерация ски.

Инцидентът е станал на 2330 м надморска височина около 11 ч. местно време. Предполага се, че шофьорът е изгубил контрол над микробуса при завой и паднал в пропаст. Бусът е падал около 100 метра. Спасителни екипи са пристигнали на място, включил се е и хеликоптер, пише австрийското издание „Хойте“.

18-годишният Попов е транспортиран в университетската клиника в Инсбрук, а Грубелник и Христов са откарани в болница в Германия.

По първоначална информация скиорът е пострадал по-леко, а нараняванията на двамата треньори са много тежки.

Алпиецът Алберт Попов е най-актуалният български скиор в последните години. Независимо че е само на 18, Аби, както му казват приятелите, вече е спечелил всичко, което може да се спечели на неговата възраст, припомня „Стандарт“.

Той е неколкократен носител на купа „Тополино“ (неофициално Световно първенство за деца) и шампион на България в слалома при мъжете. През 2015-а Алберт Попов спечели два сребърни медала от европейския младежки олимпийски фестивал. Започва сезона като 61-и в световната ранглиста на слалом.

Източник: dir.bg
Коментари