Ива Николова: Тече елиминация на хроничния проблем в политиката – Иво Прокопиев


Скандал между партията на чалгаря Слави Трифонов ИТН, която уж реди правителство, и един от председателите на ДеБъ Христо Иванов, който уж се бори срещу задкулисието!ПРЕПОРЪЧАНО

Че как така, като доскоро това си бяха първи дружки и дори алтер егото на Слави в лицето на Тошкото му и Филип Станев преговаряха най-напред с него за бъдещия кабинет, а сетне с „мутрите“ на Мая, сполучливо наречена от един психиатър „провинциална чочарка“?!

Те си преговарят за пред камерите и хората. Обаче през последните три седмици цялата нация живее в някакъв „Биг Брадър“, който изотзад държи невидим цялата тая работа под контрол, а ние чуваме само различни гласове, които разхвърлят насам и натам всевъзожни „мисии“ на играчите и ги вкарват в разни сюжети за пълно объркване на зрителя.

И точно като по „библията“ на „Биг Брадър“, както нарича оня техен кодекс с правила на играта, в момента тече процедура по „елиминации“ на участниците в позорището. И съвсем по провъзгласените правила на ИТН за „чегъртането“.

Ако някой не е разбрал, на елиминация и чегъртане е подложен олигархът Иво Прокопиев заедно с политическия му продукт „Демократична България“ во главе с неговото алтер его Христо Иванов. Не е нужно да имаш кристална топка или някакво си там трето всевиждащо око, че на трайното присъствие на Прокопиев в прякото управление на държавата, което обаче винаги докопва през задния вход, май му идва краят.

Достатъчно е да проследим яростните изявления на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и депутата от Движението Йордан Цонев и от парламентарната трибуна, и в медиите срещу Прокопиев и производните му политици и медии, както и внезапната компрометираща атака също в парламента към сегашното присъствие на Прокопиев в служебното правителство в лицето на министрите на финансите Асен Василев и на икономиката Кирил Петков, по-известни като „харвардската дружинка“ и нещата си идват по местата.

Завършващите щрихи на баталната сцена сложи самият Христо Иванов в компанията на „провинциалната чочарка“ с претенцията „всичко друго, но не и ГЕРБ и ДПС“. „Чочарката“ също се включи в заговора със същия рефрен.

Забележете – за БСП и дума не става. Дори не отговарят на въпроса защо не и БСП, като част от омразното им статукво, с което уж се борят. Ама била БСП наследница на БКП, ама докарала на страната Луканова, Виденова, Орешарска зима, озверели граждани по улиците и предсрочни избори за елиминирането й от властта… Голям праз! Вън само ГЕРБ и ДПС!

Защо така, бе другари „демократи“?! Ами защото ги чегъртат – вижда се с просто око. ИТН ли ги чегърта, ДПС ли ги чегърта, няма никакво значение. Тече елиминацията за тяхното по-нататъшно участие във власта.

Защото не става дума само за Иво Прокопиев, а за цялото му отровно котило. А в него са все едни такива „обични“ за нацията люде, монтирани от това задкулисие във властта като Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, сега Асен Василев, Кирил Петков, Николай Денков, а изотзад Иван Кръстев и прочее тайни съветници, провалили не един български политик като Петър Стоянов например, както и самия Бойко Борисов.

Който не вярва, да си спомни кой вкара Бойко Борисов във властта и кой му я отне. В първия случай беше т.н. „тинк танк“ на Прокопиевото котило. Във втория случай – шпицкомандите му. И никой да не си мисли, че самият Борисов не е наясно с това. Наясно е, но е късно.

А всички те бяха насадени при един или друг от тях през задния вход – без да са ходили на избори, без да са познати на хората, без да са заслужили с нещо доверието им. Все изпълзели от задкулисието. Насадиха се и при сегашният обитател на президентството Румен Радев – и той отдавна вече е тяхна марионетка, обозначена като предводител на шпицкомандите им с вдигнатия си юмрек. 

Христо Иванов писна, че в „чегъртането“ им вижда „дългата ръка на ДПС“. Обаче не обясни защо я вижда. Не заяви: защото бият по нашето котило, по котилото на Иво Прокопиев, чиито продукт сме ние. Никой да не си мисли, че другаде го стяга чепикът, като иска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев и закрпиването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата. Там го стяга чепикът, защото и Прокопиев, и Дянков, и Трайков бяха подсъдими. И изобщо не се знае какво ще стане, ако ИТН тръгнат да преразглеждат концесиите, както се заканват. Пак натам ще отиде ударът.

Защо ДПС прогледна сега за хроничния проблем на българската политика „Прокопиев“ е друг въпрос. И на неговото изясняване ще му дойде времето.

Но сегашната елиминация и видимият опит за „изчегъртване“ на Прокопиев и котилото му от властта, независимо дали го прави ИТН или ДПС, е национално отговорна задача. Много жертви даде българската политика на добруването им в името на техните задкулисни корпоративни интереси и злокобната кохорта на ДС зад гърба им. И е ясно, че ако бъдещте управляващи не се предпазят от тях овреме, ще последват предидущите.

Стига вече толкова! Нали щяхме да започваме начисто. Начисто означава не само нова партия и управление без стари чочарки и министри. Начисто означава и без вечната Амбър в лицето на Прокопиевото задкулисие.

Затова оттук нататък най-интересният сюжет вече престава да е съставът на бъдещото правителство, а дали ИТН ще успее да удържи победа над него. 

Коментари