За Никулден Община Ловеч осигури на гражданите безплатна рибена чорба и питка


За Никулден – 6 декември, Община Ловеч и тази година осигури на гражданите безплатна рибена чорба и питка. Да сме живи и здрави, дарени с много радост, сили и обич, за да има благополучие и по-добър живот за всички – това пожела кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Заедно със заместник-кмета Венецислав Христов те разсипаха първите порции.

По-рано никулденското ястие беше осветено от отец Михаил Ковачев с пожелания за здраве към събралите се хора. Порциите бяха раздадени пред  катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“ в центъра на града. За случая бяха осигурени  20 кг риба за 120 порции рибена чорба. Храната беше приготвена от служителите на Домашен социален патронаж – Ловеч.

Преди това в храма беше отслужена Светата литургия за празника на Свети Николай Чудотворец. По традиция на 6 декември православната църква слави паметта на Свети Николай Мирликийски, който е сред най-почитаните християнски светци, защото помагал на бедните и изпадналите в беда хора.

Печена скумрия имаше в обедното меню на всичките потребители на Домашния социален патронаж. С рибено ястие от шаран бяха зарадвани и настанените в Дома за възрастни с физически увреждания в с. Сливек, Дома за стари хора „Върбовка“ и в Дневния център за възрастни с тежки психически заболявания в Ловеч.

Коментари