Започна монтирането на камери за видеонаблюдение в дворовете на троянските училища и детски градини


След провеждане на процедурите, изискуеми по Закона за обществени поръчки, фирма „МОНИТОРИНГ ГРУП СОТ“ ООД, със седалище гр. София, изпълнява „Доставка и монтаж на система за видеонаблюдение“. Камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в дворовете на училища, детски градини и на ключови кръстовища в града.

През 2016 година в Община Троян бяха монтирани 19 камери за видеонаблюдение, които съблюдават за спазването на обществения ред в централна градска част (ЦГЧ). Припомняме, че охранителното видеонаблюдение на обекти – публична общинска собственост на територията на общината има за цел да осигури обективно денонощно видеонаблюдение за осигуряване на опазването на обществения ред и сигурност и за предотвратяване на противообществени и криминални прояви в наблюдаваните обекти.

На база извършен оперативен анализ от РУ на МВР-Троян бяха определени фокусните точки, на които работят 19 броя камери. Видеоконтролът осигурява възможност за отдалечено наблюдение на всички 19 бр. инсталирани камери за максимална ефективност на действията при реакция. През годините видеонаблюдението показа своя смисъл и спомогна за установяването на редица нарушители.

Превенцията продължава, като към настояща дата системата се надгражда с видеоконтрол на учебни заведения и ключови кръстовища. Изпълнителят следва да извърши монтаж на Система за видеонаблюдение на следните обекти на територията на гр. Троян: СУ „Св. Климент Охридски“ – град Троян; СУ „Васил Левски“ – град Троян; ОУ „Иван Хаджийски“ – град Троян; НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Троян; НУ „Христо Ботев“ – град Троян; ПГМЕТ – град Троян; НУПИ „Проф. Венко Колев“ – град Троян; ДГ „Синчец“; ДГ „Здравец“; ДГ „Мир“; ДГ „Осми март“; ДГ „Буковец“, както и в района на ключови кръстовища в града. Система за видеонаблюдение е монтирана и в отдел „Местни приходи“ към Община Троян. Цената на видеонаблюдателните системи, съгласно сключения договор, е в размер на 35 934 лева с ДДС.

Камерите за видеонаблюдение работят вече в: СУ „Васил Левски“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“, НУ „Христо Ботев“ и ДГ „8-ми март“, като достъп до тях има упълномощено лице от Община Троян, както и РУ на МВР, гр. Троян. Предстои монтирането на камери и на останалите обекти.

 

 

Коментари