Започва работа по ремонт на уличната мрежа в Троян


С отварянето на асфалтовите бази в района започва работа по изкърпване на уличната мрежа в Троян с топла асфалтова смес. През изминалата седмица експерти от Община Троян извършиха цялостен обход на уличната мрежа на гр. Троян. По време на обхода бяха набелязани проблемни участъци за ремонт. Уточнени са начинът и графикът за работа. Текущият ремонт се осъществява от фирмата изпълнител на обществената поръчка с предмет „Ремонт /изкърпване и преасфалтиране/ уличната мрежа на гр. Троян – „МИКРА-КМ“ ЕООД, гр. Ботевград, избрана през предходната година. Поетапно се извършва изкърпване на набелязаните деформации и разрушения на асфалтовата настилка по улици.

Работи се по разширяване на временен паркинг в зоната на Поликлиниката.

Община Троян прекрати договорните си отношения по обществена поръчка с предмет „Ремонт улици, текущ ремонт и поддръжка на улични и тротоарни настилки на територията на град Троян през 2018 и 2019 г. по обособена позиция 2. Ремонт тротоари и вертикална планировка в гр. Троян” с изпълнител „ПСТ ПЛЕВЕН“ ЕООД, гр. Плевен (преименувани на „Новако Строй“ ЕООД, гр. Плевен). На фирмата е удържана неустойка в размер 5 733,57 лв. с ДДС за неспазване срока за изпълнение.

На 12.03.2019 г. е обявена обществената поръчка с предмет „Ремонт тротоари и вертикална планировка в гр. Троян през 2019 г.“.

Коментари