Започват регулярни срещи с представители на кварталните съвети


Кметът Михайлова бе домакин на среща с представители на кварталните съвети, експерти от администрацията, началника на  РУ „Полиция“ гр. Троян и представители от Полицията. На срещата присъстваха членове на кварталните съвети: ж.к. „Лъгът“, Централна градска част, „Василевско“, „Автогара“, „Попишка“ и „Василевско-Амбарица“.

Дискусията се фокусира върху три основни теми – капиталови дейности по кварталите, темите „Озеленяване“ и „Пролетно почистване“ и „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“.

Инж. Райковски представи инвестиционната програма по квартали за настоящата година и предвидените дейности на територията на кварталите. Кметът г-жа Михайлова подчерта, че основен акцент през настоящата година са организацията на движението и осигуряване безопасността на участниците в него. През 2016 г. е предвидено изграждането на общо 6 бр. повдигнати пешеходни пътеки и други дейности, свързани с въвеждане на новия Генерален план за организация на движението. Продължава работата по изграждане на видеонаблюдение в централна градска част.

Представителите на кварталните съвети бяха запознати с план-графика за извозване на битови отпадъци и дейностите по по-големите обекти, които ще обхване пролетното почистване за 2016 г. На страницата на Общинска администрация вече е публикуван график с дейности, които ще бъдат извършени от служителите на Общината в извънработно време. На проведената среща бе отправен апел към кварталните съвети за включване в инициативата заедно с администрацията за подобряване облика на града чрез почистване, засаждане на нова растителност и др.

За поредна година програмата „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“ дава възможност на неправителствени организации, читалища, кметства, граждански инициативи и квартални съвети да кандидатстват и реализират различни дейности за облагородяване на районите, в които живеят. Кварталните съвети бяха запознати с условията, срокове и допустимите дейности по програмата за 2016 г.

Г-жа Михайлова и гл. инспектор Ичев призоваха гражданите да бъдат активни, да подават своите сигнали за нередности към институциите, които да реагират своевременно. На финала на срещата, кметът на Общината се ангажира да организира разговори в този формат веднъж на тримесечие.

Коментари