Започват засилени проверки за спазването на противоепидемичните мерки в област Ловеч


Със заповед на министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на земеделието, храните и горите започват засилени проверки за спазването на противоепидемичните мерки. Наредено е на директорите на РЗИ, ОДМВР, ОДБХ и на областните управители да организират контрола по спазване на мерките по-специално в закритите обекти и транспортните коридори (автомагистралите), както и в нощните заведения в планинските и черноморските курорти и в обектите с обществено предназначение.

Проверките може да бъдат както самостоятелни, така и съвместни. Целта им е превенция и намаляване на ръста на положителните Ковид-19 случаи. Ще се проверява основно за дезинфекция, носене на маски в закрити помещения и спазване на дистанция. Ще се следи и заведенията на закрито дали работят с 50 процента от капацитета си.

Обръщам се с апел към всички за отговорно поведение, самоконтрол и самодисциплина, коментира областният управител инж. Светослав Славчев.

Регистрираната в област Ловеч 14-дневна заболеваемост към 7 август е 55,5  на 100 хил. население, към 8 август е 56,3. За изминалите два почивни дни са диагностицирани нови осем случая на Ковид-19.

Заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 1 до 31 август 2021 г. може да видите тук:

Коментари