Заместник-кметът Вероника Тодорова участва в Деня на Европейските автори заедно с деца от ДГ „Осми март“ и ученици от СУ „Васил Левски“


По случай Деня на европейските автори, 25 март, заместник-кметът Вероника Тодорова и Вяра Дочева, началник на отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“ посетиха ДГ „Осми март“ по покана на директора Татяна Нанкова. Гости в празничния ден бяха и учениците на Валентина Маринова от СУ „Васил Левски“ гр. Троян.

Г-жа Тодорова разказа на децата за магията на акордеона, запозна ги с тънкости на музикалния инструмент и изсвири пред тях различни мелодии, които накараха малчуганите да танцуват и пляскат в ритъм. Тя прочете пред децата и своя любима приказка – „Горската аптека“ от Лила Захариева и ги поздрави за празника.

Второкласниците изчетоха няколко любими приказки, сред които „Медената питка“, „Бременските музиканти“ и други, пред децата в детската градина. На свой ред възпитаниците на детската градина поздравиха присъстващите със стихчета и песни, които бяха подготвили специално за повода.

Коментари