Заведения от Троян, Ловеч и Тетевен са в списъка на подлежащите на запечатване от НАП за неиздаване на касов бон


Във връзка с разпоредбите на чл. 187, ал. 1 от ЗДДС е предвиден ред за налагане на принудителната мярка за обекти, за които са установени нарушения, включително, когато към момента на запечатване обектите се стопанисват от трето лице, което знае, че обектът ще бъде запечатан.

В тази рубрика може да намерите списък на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение. Можете да извършвате справка за всеки обект, както и за тези, в които органите по приходи на НАП са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС, които са предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Според действащото законодателство неиздаването на касова бележка е основание за запечатване за срок до един месец, припомнят от НАП. Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение.

От публичният списък на „ПОДЛЕЖАЩИТЕ НА ЗАПЕЧАТВАНЕ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И ТЯХНОТО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ, СЪГЛАСНО ЧЛ. 187 ОТ ЗАКОНА ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ“ към 26 февруари 2019 г. се вижда, че подлежащите на запечатване обекти в област Ловеч са няколко:

  1.  ул.Търговска“ №45,  питейно заведение кафе „БИЖУ“
  2. ул. „Академик Иширков“ №10, ресторант „Централ“
  3. ул. „ТОДОР КИРКОВ“ №1, КАФЕ-АПЕРАТИВ
  4. ул. „Трети март“ №18,  ресторант „Оазис“
  5. площад Ж.П Гара, павилион-питейно заведение
  6. бул. „БЪЛГАРИЯ“ №37, бл. „СПАРТАК“ №4, ет. Партер, КИТАЙСКИ МАГАЗИН – ЛЪКИ МОЛ
  7.  ул. „Акад. Анастас Иширков“ №10, питейно заведение кафе „РЕВЮ“
  8. ул. „Цар Освободител“ №58,  сладкарница Фаворит
  9. „МАГИАН“ ООД – гр.Троян,  пл.“Възраждане“
  10. „ИВИ МАРКЕТ“ ЕООД,  с.Чифлик
  11. „ЪРБАН ЕС КЕЙ“ ЕООД – гр. ЛОВЕЧ,  Търговска №45 
  12. механа „Воденицата“ – гр. Тетевен

 

Коментари