ЖЪЛТ код за област Ловеч, през денонощието няма блокирани МПС и пострадали граждани


ЖЪЛТ код е обявен и за днес в област Ловеч за значителни валежи от сняг, като в планинските райони ще са временно интензивни и по-значителни по количество. Валежите ще са придружени с умерен и силен север-северозападен вятър, което крие опасност от образуване на преспи и снегонавявания, особено в планинските проходи. Очаквано количество валеж – около 5-10 см нова снежна покривка. Температурите са в диапазона -2ºС ÷ 2ºС.

Пътните настилки са заснежени и мокри. Затворени пътни участъци са проходите „Троян – Кърнаре“ и „Шипково – Рибарица“ – забранен за движение на всички МПС.

Блокирани и аварирали МПС няма, няма и пострадали и нуждаещи се от евакуация  граждани. Откъснати населени места няма, както няма и населени места без електрозахранване и прекъснато водоснабдяване.

Само два сигнала са постъпили от 7 ч. сутринта на 26 януари до 7 ч. на 27 януари в Оперативния център на РДПБЗН Ловеч – за запалени сажди в непочистен комин, при който е са унищожени 10 кв. м покрив и домашно имущество, и също за запалени сажди, при което обаче сградата е спасена. И двата сигнала са от Троян.

Коментари