Един смъртен случай и 16 нови случая на COVID 19 са регистрирани в област Ловеч


Към 10,00 часа на 28 октомври общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 288, активни са 189, като 36 от тях на болнично лечение, а 153 на домашно лечение и изолация. Излекуваните са 93. Общият брой на карантинираните лица в областта е 374.Новодиагностицираните случаи са 16 разпределени както следва:

За Община Ловеч – 13 случая

На домашно лечение и карантина:

Ловеч – 3 жени на възраст 56-66 г.и 3-ма мъже на възраст от 29 г. до 49 г. Жените са лекар и медицински сестри от Неврологично отделение на МБАЛ – Ловеч. с.Баховица – 3 жени и 1 мъж съответно на 42, 33, 29 и 30 г. При опит за извършване на епидемиологично проучване две от лицата отказват съдействие за установяване на контактните им лица. Предадени са на органите на МВР за съдействие при проучването.с. Радювене – жена на 61 г. с едно контактно лице в семействотос. Смочан – жена на 80 г., хоспитализирана в УМБАЛ Плевен и установена като положителна по време на хоспитализацията, едно контактно лице в семейството Хоспитализирани:МБАЛ – Ловеч – мъж на 65 г. и жена на 64 г.Хоспитализираната жена е лекар от МБАЛ Ловеч, диагностицирана като пациент на Неврологично отделение на МБАЛ Ловеч.

За Община Тетевен – 1 случай

На домашно лечение и карантина:Тетевен – мъж на 60 г. без оплаквания с 1 контактно лице в семейството

За Община Луковит – 1 случай

Мъж на 65 г. хоспитализиран в ИО на МБАЛ Ловеч

За Община Летница – 1 случай

На домашно лечение и карантина:с. Кърпачево – жена на 38 г.Починало е едно лице, хоспитализирано в СБАЛББ Троян – жена на 85 г., от с. Малиново, без придружаващи заболявания.

Във връзка с диагностицираните 4 случая в Неврологично отделение на МБАЛ-Ловеч със заповед на Директор РЗИ-Ловеч отделението е затворено считано от 15,00 часа на 27.10.2020 г. за срок от 48 часа, за провеждане на крайна огнищна дезинфекция и изследване на неизследвания персонал на отделението. През 48-часовия период е осигурена е хоспитализация на спешни пациенти към УМБАЛ Плевен.За всички новорегистрирани лица е извършено епидемиологично проучване и всички контактни лица ще бъдат поставени под карантина.

Коментари